Porto Santo Stefano (Italië) 1966

27 maart 1966 - 2 mei 1973

Op 27 maart 1966 verscheen de Heilige Maagd Maria aan een eenvoudige en arme man, Enzo Alocci, die in de Toscaanse stad Porto Santo Stefano (Italie) woonde. Hij was van beroep landbouwer en vader van 6 kinderen. De plaats, gelegen boven de stad, heet "la Grotta", van waaruit men kan genieten van een betoverend panorama op de Tyrrheense kust.
Enzo kreeg over de periode 27 maart 1966 tot 2 mei 1973 verschijningen van Jezus, de heilige maagd Maria en de heilige Gabriel.
In datzelfde jaar zouden de Madonna en Onze Lieve Heer het water uit de bron bij Porto Santo Stefano hebben gezegend dat in een grot was gevonden en sindsdien buitengewoon geparfumeerd zou zijn gebleven. Enzo zou vele malen de communie hebben ontvangen uit de handen van de heilige aartsengel Michael. De Maagd zou hebben gezegd: “Priesters moeten strenger zijn tegenover de gelovigen, want in deze dagen wordt het huis van God niet gerespecteerd. Je gaat niet met toewijding naar de mis.” Jezus zou gezegd hebben: “De beker is vol en het moment voor goddelijke gerechtigheid is aangebroken.”
De Heilige Maagd noemde zichzelf "Koningin van de Wereld". Ze leek op de troon met scepter en koninklijke gewaden, majestueus. Als Hemelse Moeder koos ze Enzo Alocci om alle mensen te waarschuwen, die zij moeten terugkeren naar het eren en respecteren van Almachtige God en de wetten die ons door Jezus Christus zijn gegeven, anders zal de aarde worden gezuiverd met een vreselijke straf.
Op 10 september 1966 verscheen Jezus aan hem, gekruisigd met de doornenkroon en bedekt met bloed. Enzo voelde zich diep ontroerd dierdoor. Toen hoorde hij Jezus tegen hem zeggen: "Ik geef je mijn wonden: dit is een zeer kostbaar geschenk, maar pijnlijk en een die je de grootste pijn en het diepste lijden zal bezorgen. Dit zegel van mij is ik op u gedrukt, als een offersymbool voor uw verzoeningswerk ten gunste van de zielen van zondaars". Zodra de verschijning verdween, merkte de ziener dat hij erg zwak was en met bloedende handen, voeten en rechterkant: de vijf wonden van het lijden van de Heer. Naast de stigmata, die voor bepaalde periodes verdwenen, had Enzo ook verschillende charisma's en enkele mystieke gaven ontvangen.
Het Mariabeeld, dat in het huis van Enzo staat heeft in de periode 3 tot 7 juli en op 26 en 27 juli 1972 gehuild, Na onderzoek bleken het echte mensentranen te zijn. Op 16 oktober1972 huilde het beeld bloed. De vloeistof werd onderzocht en het bleek dat het bloed was van het menselijke type van groep A. De heer Primo Gasbarri, bisschop van Grosseto, negeerde met een kennisgeving van 13 november 1973 de bovennatuurlijke aard van de feiten en besloot om misverstanden en verwarring te voorkomen over de ware toewijding van de gelovigen die aan mijn pastoraal ambt zijn toevertrouwd - en zonder de heer Enzo Alocci erbij te willen betrekken:
1. priesters, religieuzen en gelovigen moeten zich onthouden van elke manifestatie van openbare eredienst, zowel in de plaats genaamd "de grot" als in het huis van de heer Alocci;
2. ze mogen niet naar de zojuist genoemde plaatsen gaan of in processie of in gebedsgroepen.
Enzo Alocci stierf op 7 augustus 2015.

Deze verschijningen zijn niet erkend door de Rooms katholieke kerk.