Onze Lieve Vrouw van Betânia (Maria Esperança)

Onze Lieve Vrouw van Betânia
1976- 1984

Maria Esperanza werd geboren in het dorp San Rafael, Barrancas, in de uiterste zuidoostelijke hoek van de staat of provincie Managas, Venezuela op 22 november 1928. Haar moeder had wanhopig een dochter gewild, ze had al drie jongens, en vroeg de Heilige Maagd Maria om haar een meisje te schenken. Volgens de profetie van een plaatselijke vrouw, die in een voorteken de geboorte van een buitengewoon kind voorzag, werd Maria geboren op de feestdag van de heilige Cecilia, die wordt geassocieerd met muziek. De geboorte vond plaats terwijl Maria's moeder een boottocht maakte en in feite in een haven aankwam op zoek naar betere medische voorzieningen. Het was een zeer pijnlijke bevalling en tijdens haar zwangerschap had Maria's moeder vaak gebeden voor een foto van de Heilige Moeder - ze bood haar kind aan Maria aan en beloofde het kind Maria en Esperanza te noemen als het een meisje was.

Zo kwam 'Mary Hope' ter wereld, voorbestemd om te schitteren als een ster, voorbestemd om een ​​instrument van de hemel te zijn. Ze was een zieke, lijdende jongere die vaak op gedenkwaardige manieren herstelde van aandoeningen. Wonderbaarlijk was ook haar aanleg voor het spirituele. Als kind speelde ze vaak met poppen die verkleed waren als priesters of nonnen. Toen ze vijf was, had ze haar eerste mystieke ervaring met de verschijning van de heilige Theresia van Lisieux, die haar vanuit het water van de Orinoco-rivier een rode roos gooide. Op haar twaalfde werd ze ziek met een acute bronchiale longontsteking; maar na een visioen te hebben gehad waarin ze Onze Lieve Vrouw van de Vallei zag, beschermvrouwe van het eiland Margarita, herstelde ze op wonderbaarlijke wijze. Tijdens haar puberteit was de gezondheid van Maria Esperanza broos en werd haar hart zwakker en zwakker. Later verlamde het begin van een andere ziekte haar gedeeltelijk. Tweeëntwintig artsen vertelden haar dat ze geen hoop op leven had. Daarna werd ze opnieuw genezen nadat het Heilig Hart van Jezus aan haar was verschenen en haar de eerste van honderden berichten had gegeven.

Naar aanleiding van haar diepe verlangen om religieus te worden, woonde ze een tijdlang bij de franciscaner nonnen in Merida. Op 3 oktober 1954, aan het einde van een mis in de kapel van het klooster, had ze nog een ongelooflijke ervaring. Opnieuw verscheen de heilige Theresia en opnieuw werd er een roos naar haar "gegooid". Maar toen Maria het deze keer wilde vangen - zoals ze had gedaan als een meisje van vijf - was het geen roos die in haar hand landde. In plaats daarvan was er bloed. Het was het begin van Maria's stigmata. 'Werk aan je redding als echtgenote en moeder', instrueerde de heilige Theresia aan Maria Esperanza, die inderdaad aanvoelde dat haar roeping die van een familievrouw zou zijn, maar ging naar Rome om te wonen in het Ravasco Instituut, dat werd beheerd door de Dochters van de Harten van Jezus en Maria in het Vaticaan.

 

Op 22 augustus 1954, tijdens een bezoek aan Caracas, droomde Maria over een plaats waar wonderen zouden plaatsvinden en waar een ongewone blauwe vlinder zou zijn. In 1956 keerde ze terug naar Rome, waar ze haar toekomstige echtgenoot, Geo Bianchini Gianni, ontmoette, zoals ook tegen haar was voorspeld. De volgende 13e oktober - verjaardag van het "grote wonder" van Fatima - vertelde de Heilige Moeder Maria dat ze op 8 december 1956 zou trouwen - nog een andere feestdag, dit keer het feest van de Onbevlekte Ontvangenis (en de verjaardag van Geo). Ze trouwden die dag in de koorkapel van de Onbevlekte Ontvangenis in de Sint-Pietersbasiliek. Niemand was daar ooit getrouwd geweest tijdens de heilige adventstijd en het was pas nadat een geestelijke, monseigneur Julio Rossi, pastoor van de heilige Petrus de ongelooflijke uitstraling rond Maria opmerkte, evenals de geur van rozen. Dat zorgde ervoor dat hij naar paus Pius XII ging, die gehoord had van Maria en de definitieve goedkeuring kreeg voor een ceremonie in de historische kapel. Hun eerste kind, een dochter, heette Mary Inmaculada.

Tijdens deze jonge jaren maakte Esperanza kennis met Pater Pio, de beroemdste mysticus sinds Franciscus van Assisi, die mensen had verteld dat hij verwachtte te worden bezocht door een buitengewone vrouw. 'Er komt een jonge vrouw uit Zuid-Amerika', zei Pio. 'Als ik vertrek, zal ze je troost zijn.' Toen ze elkaar eindelijk ontmoetten, hoorde Maria zijn 'roep', ook al was ze ver weg in de buurt van Rome, en ging ze naar zijn klooster in San Giovanni Rotundo aan de kale oostkant van Italië - waar ondanks de grote menigte die op hem wachtte de bejaarde priester riep uit: "Esperanza!" Op 23 september 1968 kreeg Maria een visioen van Pater Pio. 'Esperanza,' zei hij in het visioen, 'ik kom afscheid nemen. Mijn tijd is gekomen. Het is jouw beurt.' Terwijl dit gebeurde, keek Geo met verbazing toe hoe het gezicht van zijn vrouw veranderde in dat van de Italiaanse priester. De volgende dag zagen ze in de krant dat Pio (wiens begrafenis door meer dan een miljoen mensen zou worden bijgewoond) was overleden.

Een ding dat ze met Pio had besproken toen hij nog leefde, was haar visioen van een speciaal stuk land waar de Maagd Maria zou verschijnen. In het visioen had Maria een oud huis, een waterval en een grot gezien. "Van 1957 tot 1974 hebben we in heel Venezuela naar dit land gezocht", zegt Geo, die olieconcerns had en een bouwbedrijf in Caracas. Toen kwam een ​​vriend op bezoek die tijdens een droogte om hulp kwam vragen. Het vee op zijn land werd door honger geslagen en Maria zei tegen Geo dat ze het moesten gaan bekijken. Toen ze dat deden, in maart 1974, werden ze onmiddellijk verliefd op de pittoreske heuvel op ongeveer anderhalf uur van Caracas. "Het kwam precies overeen met het visioen dat mijn vrouw had gekregen", zegt Geo over het land dat bekend staat als Betania. Er stond een oude suikermolen op het land, en hoewel het aanvankelijk niet duidelijk was, bevonden zich ook een beek en een waterval op het terrein. Geo en zijn partners kochten het land en ruimden de heuvel op. Ze zagen het als een plek voor alle religies - niet alleen katholieken. En Betania werd al snel een toevluchtsoord.

Onze Lieve Vrouw verscheen voor het eerst aan Maria Esperanza op 25 maart 1976. De Maagd Maria manifesteert zich onder de titel "Maria, Maagd en moeder Verzoener van alle mensen en naties". Er vonden meer verschijningen plaats voor haar en voor sommige mensen die heel dicht bij haar stonden, meestal op dezelfde datum of tijdens andere Mariafeesten. Alles veranderde radicaal op 25 maart, in 1984, toen de Maagd aan 108 mensen verscheen. Deze groep, evenals andere mensen die de Maagd op verschillende momenten hebben gezien, gaven hun verklaringen af ​​aan de voormalige bisschop van Los Teques, Monseigneur Pio Bello Ricardo (+). Hij begon toen een onderzoek dat drie jaar duurde en dat werd afgesloten met de goedkeuring van de verschijningen. Deze kerkelijke goedkeuring was de vierde die de Kerk in de twintigste eeuw verleende, en er staat dat deze verschijningen authentiek en bovennatuurlijk van aard zijn.

Maria Esperanza stierf zaterdag 7 augustus 2004 om 04.36 uur in het Southern Ocean County Hospital nabij de kust van New Jersey, na een lang gevecht met een Parkinson-achtige aandoening. Al haar familieleden stonden aan haar zijde in het ziekenhuis. Na haar dood was de kamer gevuld met een sterke rozengeur. Ze was 75. Maria Esperanza wordt overleefd door haar man Geo, zeven kinderen en kleinkinderen. Maria Esperanza werd beschouwd als een van de grootste mystici van onze tijd, overladen met vele gaven van God. Ze heeft een aantal ongelooflijke onverklaarbare verschijnselen getoond die de natuurlijke humanistische verklaring tarten. Ze leed aan de doordringende tekenen van stigmata en had het vermogen tot genezing, levitatie, bilocatie en het vermogen om toekomstige gebeurtenissen te voorspellen.

Deze verschijning is officieel goedgekeurd door bisschop Pio Bello Ricardo op 21 november 1987, die Finca Betania verklaarde als een heilige plaats voor bedevaarten, gebed en aanbidding.