Groene scapulier van het Onbevlekt Hart van Maria

Het Groene Scapaulier

 

Feestdag van Onze-Lieve-Vrouw van het Groene Scapulier - 28 januari

Het Groene Scapulier van het Onbevlekt Hart van Maria is een rooms-katholiek devotionele scapulier. Het groene scapulier werd in 1863 en opnieuw in 1870 goedgekeurd door paus Pius IX. Hart van Maria ”.

Het devotionele scapulier is gemaakt van groene stof. De voorkant heeft een afbeelding van het brandende hart van Maria (zonder de krans van rozen) doorboord door een zwaard en druipend bloed, waarboven een crux immissa is, omringd door de woorden: "Onbevlekt Hart van Maria, bid nu en nu voor ons ons uur van overlijden. " De achterkant toont een volledig staande afbeelding van de Heilige Maagd Maria met het stralende Onbevlekt Hart.

Geschiedenis

Justine Bisqueyburu werd in 1817 geboren in Mauléon, Frankrijk. Op 28 januari 1840, tijdens haar retraite ter voorbereiding op de intrede in de Dochters van Liefde, was Justine in de kapel aan de Rue du Bac in Parijs. Terwijl ze in gebed was, verscheen Onze Lieve Vrouw aan haar, gekleed in een lange witte jurk en een lichtblauwe mantel; haar haar was niet bedekt. Onze Lieve Vrouw zei niets. Aan het einde van de retraite verscheen Onze Lieve Vrouw opnieuw aan zuster Justine en het visioen kwam vijf keer terug tijdens haar noviciaat. Bij elke gelegenheid was het visioen identiek aan het eerste; Elke keer zei Onze Lieve Vrouw niets.

Op 8 september 1840, het feest van de geboorte van de Heilige Maagd Maria, kort nadat ze de gewoonte van de Dochters van Liefde had ontvangen, werd zuster Justine gestuurd om de armen in Blangy te onderwijzen. Terwijl ze aan het bidden was, verscheen Onze Lieve Vrouw opnieuw aan haar. Dit keer hield Mary in haar rechterhand haar hart, omgeven door vlammen, en in haar linkerhand een soort scapulier, een enkel stuk groene stof dat aan groene koorden was geregen. Daarop stond een afbeelding van de Gezegende Moeder zoals ze aan zuster Justine was verschenen, met haar Onbevlekt Hart in haar rechterhand. Op de achterkant van het doek stond "een hart dat helemaal in vuur en vlam stond met stralen die verblindender waren dan de zon en zo transparant als kristal". Het hart werd doorboord door een zwaard, bekroond door een gouden kruis en met woorden in de vorm van een ovaal rond het hart: Onbevlekt Hart van Maria, bid voor ons nu en in het uur van onze dood. zuster Justine hoorde door een innerlijke stem dat Onze Lieve Vrouw wenste dat het scapulier op grote schaal zou worden gepromoot als een instrument bij de bekering van zielen.

Zuster Justine vertelde haar superieur over de visioenen en vervolgens haar geestelijk leidsman, Jean-Marie Aladel, CM. Het Groene Scapulier werd in 1870 goedgekeurd door paus Pius IX. Zuster Justine diende vervolgens in Constantinopel, Parijs, Algiers en Carcassonne . Tot het einde van haar leven bleef zuster Justine zwijgen over deze visioenen; ze sprak hierover alleen met haar meerdere en haar geestelijk leidsman.

Gebruik

Aangezien het niet het embleem is van een broederschap, maar gewoon een dubbel beeld dat op een enkel stuk stof is bevestigd, is er geen inhuldiging nodig. De enige vereiste is dat het Groene Scapulier wordt gezegend door een priester en gedragen of gedragen door de persoon die er baat bij wil hebben.

Devotioneel gebruik

Het scapulier kan om de nek worden gedragen, of in de kamer van een persoon worden gehangen, of onder het kussen worden geplaatst, of in een portemonnee worden bewaard of in hun kleding worden geplaatst. Het gebed "Onbevlekt Hart van Maria, bid voor ons nu en in het uur van onze dood", zou minstens dagelijks moeten worden gebeden.

Wanneer Maria onder deze titel en door dit heilige beeld wordt aangeroepen, zou ze grote gunsten krijgen van haar goddelijke Zoon, vooral op het gebied van lichamelijke gezondheid, gemoedsrust en geestelijke bekering. Zij die de Toevlucht van Zondaars is, zou in het bijzonder de bekering verkrijgen van degenen die van het geloof waren afgevallen, en van degenen die geen geloof hadden.